Lomakylä

Ukonjärven Lomakylä sijaitsee noin 10km pohjoiseen Ivalosta katsottuna.

Alta löydät listan mökeistämme, lomakylän kartan sekä kuvia alueesta. Vielä alempana on hieman vinkkejä tekemisille mökkien ulkopuolella!

Mökkityypit

Majoitus Henkilöt Koko Käytössä
D1-D6 4+2 69m²
Alamökki AM 4 53m²
H1-H4 2 18m²
A1-A2 2+2 23m²
B1-B5 2+1 14m²
B6-B7 2+1 14m²
C8-C12 2 8m²

Kartta

Vuodenajat

Saapuminen

saapuminen

Meille pääsee miten vaan – yöllä ja päivällä… Kiireettömimmät tulevat jalan tai muuten vain patikoiden, nopeammat käyttävät erilaisia kulkuneuvoja, kuten autoja, lentokoneita, junia (Rovaniemelle asti) ja joku on tullut veneelläkin.

lentokone

Voit lentää ensin Ivaloon vaikkapa matkustajakoneella ja tulla lentokentältä taksilla perille tai lentotaksilla suoraan omaan laituriimme, aivan kuten haluat.

bussi

Rovaniemeltä kulkevat linja-autot muutamassa tunnissa, Helsingistä lennetään päivittäin ja omalla autolla tänne pääsee aina, sillä tiemme ovat hyvin auratut – etenkin talvella…

Mitä tehdä?

Ukonjärvi sijaitsee keskellä luontoa kirkasvetisen Ukonjärven rannalla. Kesällä järven yli näkyy upeasti keskiyön aurinko ja talvella tietenkin upeaakin upeammat revontulet. Ympäröivä maasto on helppokulkuista metsää, jossa helposti näkee poroja, joskus jopa hirven. Tyynellä ilmalla näkee järvellä kalojen hyppivän ja pyydystävän sääskiä.

Loppukesällä luonto tarjoaa parastaan. Sateen tullen sienet kasvavat niin porojen kuin ihmistenkin ravinnoksi. Kesän yötön yö on kypsyttänyt marjat ja metsä hehkuu puolukoista punaisena. Tekeville on kaikenlaista tekemistä, kuten esimerkiksi tässä alla:

Kesällä:

Kesäkalastusta

Uintia (avovedessä)

Veneellä soutelua

Marjastusta

Sieniretkiä syksymmällä

Vaeltelua metsässä

Talvella:

Talvikalastusta

Uintia (avannossa)

Hiihtoa suoraan (jäällä)

Hiihtoa moneen suuntaan (metsässä)

Moottorikelkkailua

Lumikenkäkävelyä

Muita palveluja:

Onhan sitä kaikenlaista tekemistä meilläpäin ja lähelläkin vielä, kuten esimerkiksi erilaisia ohjelmapalveluja, joihin voi osallistua meillä tai muualla. Meillä voit lumettomana aikana esimerkiksi vaellella lähimetsissä luonnonrauhasta nautiskellen, talvella voit kävellä, hiihtää tai ajella pitkin järvenjäätä, eipähän siinä alamäet tai ylämäet haittaa…

Minne mennä?

Omalla autolla saapuville Ukonjärvi on erinomainen paikka tehdä eriaisia päiväretkiä.

Lähelle:

Ukonjärvi

Meidän lähellä on monia kiintoisia paikkoja, kuten esimerkiksi tuo Ukonjärvi, joka on osana Suomen toiseksi suurinta järveä, Inarijärveä. Ukonjärvi kuuluu Paatsjoen vesistöön, joka taas laskee vetensä Jäämereen ja niinpä Ukonjärvi on samaa vettä kuin Atlantti ja Amazon…
Ukonjärvessä voi kesä- ja talvikalastaa.

Sovintovaara

Kivenheiton päässä Ukonjärven Lomakylästä on Sovintovaaran näköalapaikka, josta avautuvat huikeat näköalat yli Ukonjärven ja Inarijärven. Kesäisin Sovintovaaralle voi patikoida tai ajaa omalla autolla ”serpentiinitietä”. Talvisin sinne pääsee hiihtäen tai moottorikelkalla.

Ivalo

Ivalo on Inarin kunnan keskustaajama, sinne on meiltä matkaa 10 km. Ivalosta löytyvät supermarketit, posti, apteekki, terveyskeskus, Alko, muutamia mainitaksemme. Asukkaita Ivalossa on hieman yli 3000.

Hieman kauemmas...

Inari

Ukonjärveltä pohjoiseen ajettaessa on ensimmäisenä Inari, jonne on matkaa 30 km. Inari on saamelaiskulttuurin keskus ja vamasti tärkein tutustumiskohde siellä on Saamelaismuseo Siida. Inarin kylältä järjestetään Ukonsaaren risteilyjä.

Nellim

Ivalosta itään Petsamontien varrella on Nellimin kylä, kolmen kulttuurin kohtauspaikka. Sinne on Ivalosta n. 40 km ja Ukonjärveltä n. 50 km. Siellä on ortodoksinen kirkko. Paatsjoen silta vie Kessin erämaa-alueelle.

Vielä kauemmas...

Lemmenjoki

Lemmenjoen kylältä pääsee venekyydillä Ivalojokea ylävirtaan ja venekyydin päätteeksi jalkapatikoija voi vaeltaa kullankaivuumaille seuraamaan kullankaivajien työskentelyä perinteisin tai nykyaikaisin menetelmin…

Kaamanen

Kaamasen lintutornista on hyvä kevätaikaan seurailla muuttolintujen paluuta eteläisemmiltä vyöhykkeiltä. Lintutornille johtaa päätieltä hyvätasoinen maantie ja tienristeyksessä on selkeä opaste.

Sevettijärvi

Tie Sevettijärven kolttakylään matkallaan Pohjois-Norjaan johtaa kuvankauniitten maisemien halki. Sevettijärveltä onkin vain lyhyt harppaus vaikkapa Norjaan, Kirkkoniemeen.

Karigasniemi

Karigasniemelle, Utsjoen kunnan puolelle on Ukonjärveltä matkaa puolentoistasataa kilometriä ja tätä kautta pääset mukavimmin tutustumaan Norjaan ja Nordkapiin.

Utsjoki

Utsjoelle on Ukonjärveltä matkaa noin parin autoilutunnin verran. Utsjoen tie on erittäin hyvätasoinen. Utsjoella on monenmoista nähtävää ja erityisenä maamerkkinä on Saamensilta, joka johtaa Norjan puolelle yli mahtavan Tenojoen.

Norja

Nähdä Norja ja ihastua – siinäpä se. Keskikesälläkin lumihuippuiset tunturit ja peilityynet vuonot houkuttelevat vuosittain miljoonia turisteja ympäri maailmaa. Eikä syyttä! Pohjois-Norja on yksi maailman kauneimpia alueita heti Ukonjärven jälkeen…